Sokeain lasten tuki ry:n logo
Kaksi piirroskuvaa allekkain. Ylemmässä kuvassa nalle istuu onkimassa. Virellä on sininen eväskori. Alemmassa kuvassa nalle tutkii suurennuslasilla maata. Takana on mänty ja suuri muurahaiskeko.

Lomat

Sokeain lasten tuki ry järjestää lomia näkövammaisten ja näkömonivammaisten lasten perheille. Ne on tarkoitettu perheille, joiden näkövammainen lapsi on alle 12-vuotias.

Loman tarkoitus on tuoda iloa ja voimavaroja koko perheelle. Osallistuminen on kertaluonteista. Lomien pituus vaihtelee 2–6 päivään. Matkakuluista lomille perheet kustantavat alle 100 euron kustannukset, joka kilometreissä tarkoittaa alle 500 km:n meno-paluumatkaa omalla autolla.

Tarvittaessa lomilla on mukana ohjaaja/avustaja mahdollistamassa perheen yhteistä lomanviettoa. Mökkilomat ovat yhden perheen omatoimilomia. Yhdistys kustantaa mökin vuokran ja kotimatkat.

Lomille hakeminen tapahtuu täyttämällä lomahakemus tai ottamalla yhteyttä toiminnanjohtajaan. Kertokaa perheenne lomatoiveista ja tietoa perheen/lasten muista tarpeista lomajärjestelyissä.

Rilla Aura-Korpi
info (at) sokeainlastentuki.com
gsm 045 2619 400
Pitkäniityntie 12
21270 Nousiainen

Täytä hakemus perhelomalle

Anna palautetta lomasta


Esimerkkejä lomakohteista

Päivä Tukholmassa -risteily

www.tallinksilja.com

Yhdistyksemme vanhin loma on tuottanut iloa lapsiperheille jo vuodesta 1983. Vuodesta toiseen laivamatka ja Tukholman monipuolisuus tarjoaa iloa aina uusille perheille. Lähdemme matkaan Helsingistä iltalaivalla Tukholmaan. Laiva odottaa satamassa, ja me vietämme päivän vihreässä Ruotsin pääkaupungissa. Usein suuntaamme Skanssenille, mutta Tukholma-päivä toteutetaan perheitä kuunnellen, iltapäivällä palaamme takaisin laivaan. Laivalla on lapsille aina mukavaa ohjelmaa ja vanhemmatkin viihtyvät.


Liikuntalomat

Ratsastusloma Huittinen

Rekikosken Matkailu- ja vapaa-ajankeskus, www.rekikoski.fi

Toukokuussa on ratsastusloma vuosittain Huittisissa. Rekikosken Matkailu- ja vapaa-ajankeskus on monipuolinen matkakohde. Tällä lomalla kaikki halukkaat pääsevät ratsaille ja saavat opetusta, Rekikoskella on tasokkaat majoituspalvelut. Kahvila Onnenkenkä tarjoaa ruokailupalvelut. Kotieläinpihan asukit sekä liikennepuisto tarjoavat perheen pienimmillekin ikimuistoisen vierailun.


Mökkilomat

Kaakana, Ylläs

www.jalkasenlomamokit.com

Yhdistys tarjoaa mökkilomia Kaakanan lomamökissä. Kaakana sijaitsee Ylläksen Äkäslompolon kylässä (noin 190 km Rovaniemeltä). Sijainti on Tunturinlaita-nimisellä alueella osoitteessa Maahisentie 3, aivan valoladun vieressä. Vuodepaikkoja yhteensä 8.


Mehtola, Konnevesi

www.jalkasenlomamokit.com

Mehtolan tilava lomamökki sijaitsee Konneveden rannalla Riuttaniemi/Kapeaniemessä, lähin naapuri on 800 metrin päässä asuva omistajaperhe. Mökki on luonnonsuojelualueen keskellä aivan omassa rauhassa. Aurinkoinen ranta, josta suurin osa on matalaa hiekkapohjaista kahluurantaa.


Luontolomat

Keväällä

Keväthangen hohdetta ja ...

www.mohkonmanta.net

Kevättalvinen luonto tarjoaa mainiot puitteet luontoseikkailuun. Kiireettömät retkipäivät rakentuvat pilkkiretkistä ja leppoisasta leirielämästä. Nuotiotulen loimussa tehdään yhdessä herkullisia eräruokia. Retken aikana on mahdollisuus viettää päivä tai jopa yö luonnon keskellä turvallisesti Jänissaaressa, lämpöisessä jurttateltassa. Tukikohtana toimii Mantan Majatalo.


Kesällä

Kavioiden kopsetta ja laineen liplatusta

Monipuolinen aktiivinen loma luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille. Loman tukikohtana toimii Mantan Majatalo, ja sieltä käsin teemme päiväretkiä erilaisilla luontoteemoilla. Loman aikana tutustumme Möhkön alueeseen, vietämme päivän ElämysMantsin islanninhevosten parissa sekä teemme vesiteitse retken Jänissaareen. Loma tarjoaa mieleenpainuvia kokemuksia ja elämyksiä kesäisessä Ilomantsissa.


Syksyllä

Jänissaaren syksyinen luontoseikkailu

Tervetuloa itärajalle Ilomantsiin, Möhkön kylään, Koitajoen ja Nuorajärven alueelle etsimään voimavaroja kiireettömästä ja kauniista syksyisestä luonnosta. Retken aikana oloudumme viettämään leppoisaa eräelämää luonnon keskellä turvallisesti Jänissaaressa. Kiireetön tunnelma irtaannuttaa arjen aikatauluista. Tukikohta tälläkin lomalla on Mantan majatalo


Lemmenjoen kultamaat kutsuvat

www.paltto.fi ja www.korpikartano.fi

Toteutamme loman Lemmenjoen Kultamaille. Majoitumme Heikki ja Kaija Palton mökkeihin Lemmenjoen upeissa maisemissa. Loman aikana patikoimme lähimaastossa. Tutustumme päivän kestävällä retkellä Ravadasputoukseen ja aitoihin Lapin kullan löytöpaikkoihin Palttojen kultaleirissä. Matkat leiriin ja takaisin taittuvat jokiveneellä ainutlaatuisen jylhissä Lemmenjoen jokilaakson maisemissa. Hyvällä tuurilla vaskooliin voi tarttua muistoksi aito kultahippu. Loman aikana pääsemme myös tutustumaan paikalliseen saamelaiskulttuuriin. Käymme saamelaismuseo Siidassa ja ennen kaikkea tapaamme paikallisia ihmisiä.


Tapahtumat

Sokeain lasten tuki ry järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa myös tapahtumia.

Lumilauantai-tapahtumia järjestetään talvella VAU:n ja Malike-toiminnan sekä hiihtokeskusten kanssa yhteistyössä. Pienten lasten perheiden päivä järjestetään Näkövammaiset lapset ry:n kanssa.