Sokeain lasten tuki ry:n logo
Kaksi piirroskuvaa allekkain. Ylemmässä kuvassa nalle istuu onkimassa. Virellä on sininen eväskori. Alemmassa kuvassa nalle tutkii suurennuslasilla maata. Takana on mänty ja suuri muurahaiskeko.

Sokeain lasten tuki ry

Yhdistys on perustettu 1964 ja se on toiminut nykyisellä nimellä vuodesta 1968. Yhdistys järjestää lomatoimintaa näkövammaisille lapsille perheineen. Sokeain lasten tuki ry:n rahoituksesta vastaa 2001 perustettu Sokeain Lasten Tukisäätiö.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea näkövammaisten lasten hyvinvointia järjestämällä lomia ja tapahtumia perheille.

Lomat on tarkoitettu näkövammaisten ja näkömonivammaisten lasten perheille, joiden näkövammainen lapsi on alle 16-vuotias ja perheellä on tarve tuettuun lomaan. Lomille haetaan täyttämällä hakemus perhelomalle. Lisätietoja saa toiminnanjohtajalta info (at) sokeainlastentuki.com.

Tarjolla on eripituisia liikunta-, luonto-, kulttuuri- ja mökkilomia. Lomatoimintaa järjestetään ympäri vuoden. Samanaikaisesti lomalle osallistuu yleensä kaksi perhettä. Tarvittaessa lomilla on ohjaaja/avustaja mahdollistamassa perheen yhteistä lomanviettoa. Mökkilomat ovat oman perheen kesken vietettäviä lomia.

Sokeain lasten tuki ry:n toimintakertomus 2019

Sokeain lasten tuki ry:n säännöt