Toiminta

Sokeain lasten tuki ry:n toimintasuunnitelma

Sokeain lasten tuki ry järjestää lomia ja tapahtumia perheiden toiveita kuunnellen. Kantavana teemana on perheenä yhdessä toimiminen ja uusien kokemusten mahdollistaminen.

Yhteistyökumppaneita ovat Näkövammaiset lapset ry, Malike, Suomen Paralympiakomitea. Suomen Opaskoiranjoulu ry. Tärkeitä yhteistyötahoja ovat Näkövammaisten liiton alueyhdistykset, kuntoutuksen ja oikeuksienvalvonnan asiantuntijat ja sairaaloiden kuntoutusohjaajat ja sosiaalityöntekijät sekä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri-koulut.

Lomat

Sokeain lasten tuki ry järjestää lomia näkövammaisten ja näkömonivammaisten lasten perheille. Ne on tarkoitettu perheille, joiden näkövammainen lapsi on alle 16-vuotias.

Loman tarkoitus on tuoda iloa ja voimavaroja koko perheelle. Lomien pituus vaihtelee 2–6 päivään. Samanaikaisesti lomalle osallistuu yleensä kaksi perhettä. Oman auton käyttökustannuksista perhe huolehtii itse. Julkisella liikenteellä matkustaessa matkakulut korvataan kuitteja vastaan.

Tarvittaessa lomilla on mukana ohjaaja/avustaja mahdollistamassa perheen yhteistä lomanviettoa. Mökkilomilla perhe viettää lomaa oman perheen kanssa. Yhdistys kustantaa mökin vuokran.

Lomille hakeminen tapahtuu täyttämällä yleinen lomahakemus, täyttämällä yhteydenottopyyntö tai ottamalla yhteyttä toiminnanjohtajaan.

Katso ja/tai lataa tästä tulostettava toimintasuunnitelma 2023.

Maarit Törmikoski-Hampf
lomahakemus (at) sokeainlastentuki.com
gsm 045 2619 400