Esimerkkejä lomakohteista

Luontolomat

Veljekset tervehtivät rajat yli Märketin majakalla.


Lomalaiset pilkillä.

Kevättalven taikaa

Kevättalvinen luonto tarjoaa mainiot puitteet mieleenpainuvaan ja turvalliseen luontoseikkailuun. Kiireettömät retkipäivät rakentuvat luonnossa liikkumisesta, moottorikelkkakyydistä, pilkkimisestä ja leppoisasta leirielämästä Jänissaaressa. Nuotiotulen loimussa tehdään yhdessä myös herkullisia eräruokia.

Retken aikana lomalaisilla on halutessaan mahdollisuus viettää yö luonnon keskellä Jänissaaren luontotukikohdan, lämpimässä jurttateltassa. Loman tukikohtana toimii Möhkön kylässä Mantan Majatalo.

Katso/lataa pdf-esite tästä.


Perhenäiti ja hevonen ElämysMantsissa.

Kavioiden kopsetta ja laineen liplatusta

Tällä lomalla pääsette tutustumaan itäisemmän Suomen luontoon ja kulttuuriin. Loman aikana tutuksi tulevat Ilomantsi, Möhkön kylä sekä ElämysMantsin islanninhevostalli lähialueineen. Loman tukikohtana toimii Mantan Majatalo, ja sieltä käsin teemme päiväretkiä erilaisilla luontoteemoilla.

Katso/lataa pdf-esite tästä.


Jänissaari

Syksyinen luonto kutsuu koko perheen seikkailuun! Kiireettömät retkipäivät rakentuvat luonnossa ja vesillä liikkumisesta, kalastuksesta ja leppoisasta leirielämästä. Nuotiotulen loimussa tehdään herkullisia eräruokia. Retken aikana yövymme luonnon keskellä, turvallisesti Jänissaaren luontotukikohdassa. Loman tukikohtana toimii Möhkön kylällä sijaitseva Mantan Majatalo.

Katso/lataa pdf-esite tästä.


Melontaretki inkkarikanooteilla erämaisella Koitajoella.

Koitajoki

Koitajoen luontoloman alkaa ja päättyy Möhkössä, Mantan majatalossa. Loman aikana  nautitaan kiireettömästi luonnosta. Liikkuminen luonnossa tapahtuu patikoiden ja meloen Koitajoella. Rakennamme yhdessä leirin, johon pystytämme teltat ja muut tarvittavat rakenteet. Majoitumme maastoleiriin ja teemme olomme mukavaksi. Leiri toimii tukikohtanamme luonnossa, jossa valmistamme ruuat ja vietämme leppoisaa eräelämää. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Leiristä käsin teemme retken läheiselle Tapion Taival -reitille. Retki toteutetaan ryhmän voimavarojen mukaisesti, kiireettömästi kauniista erämaaluonnosta nauttien. Toisena maastopäivänä tehdään melontaretki inkkarikanooteilla erämaisella Koitajoella. Retken aikana herkutellaan runsaalla erälou naalla ja ihastellaan kauniita jokimaisemia.


Lemmenjoella kultaa huuhtomassa.

Lemmenjoki

Toteutamme loman Lemmenjoen Kultamaille. Majoitumme Heikki ja Kaija Palton mökkeihin Lemmenjoen upeissa maisemissa. Loman aikana mahdollisuus kiivetä Joenkielisen rinteillä. Tutustumme päivän kestävällä retkellä Ravadasputoukseen ja aitoihin Lapin kullan löytöpaikkoihin Palttojen kultaleirissä. Opimme yhdessä vaskaamaan kultaa. Matkat leiriin ja takaisin taittuvat jokiveneellä ainutlaatuisen jylhissä Lemmenjoen jokilaakson maisemissa. Loman aikana pääsemme myös tutustumaan paikalliseen saamelaiskulttuuriin. Käymme saamelaismuseo Siidassa ja ennen kaikkea tapaamme paikallisia ihmisiä. Loman aikana huovutustaiteilija Kaija Paltto opettaa meidät huovuttamaan.

www.paltto.fi ja www.korpikartano.fi


Purjevenessä Nauvon lomalla.

Nauvo – portti Turun saaristoon

Heinäkuun saaristolomalla perheet majoittuvat Nauvon kirkonkylän pienessä B&B majatalossa. Saamme tutustua saariston luontoon ja nauttia kesäisestä luonnosta. Nauvon vierasvenesatama on saariston vilkkain. Iltaisin nautimme päivälliset eri ruokapaikoissa, Nauvossa on runsaasti valinnanvaraa. Uinti meressä, melonta, purjehdus tai SUP-lautailu voivat innostaa tutustumaan uusiin lajeihin.


Liikuntalomat

Lapset ratsastavat hevosilla Huittisten ratsastuslomalla.

Ratsastusloma

Toukokuussa on ratsastusloma vuosittain Huittisissa. Rekikosken Matkailu- ja vapaa-ajankeskus on monipuolinen matkakohde. Tällä lomalla kaikki halukkaat pääsevät ratsaille ja saavat opetusta, Rekikoskella on tasokkaat majoituspalvelut. Kahvila Onnenkenkä tarjoaa ruokailupalvelut. Alueella on kaksi maneesia, pihasauna Koitto ja toinen pihasauna, liikennepuisto, leikkipuisto ja frisbeegolfrata. Ratsastuksen lisäksi tekemistä riittää koko perheelle.

Rekikosken Matkailu- ja vapaa-ajankeskus, www.rekikoski.fi


Liikuntaloma

Makailua riippumatossa keskellä lumista maisemaa.

Talvilomat; Luosto, Pallas, Pyhä, Salla, Suomu, Ylläs ja Vuokatti

Kevättalvella yhdistys järjestää talvilomia Pohjois-Suomen eri kohteissa. Paikkakunnat hieman vaihtelevat vuosittain. Perheitä kuunnellen loman painopiste on laskettelussa, hiihdossa tai retkeilyssä talvisessa luonnossa. Vierailu poropuistossa tai Husky -farmilla on tällä lomalla mahdollista toteuttaa. Tai jos lumikenkäily kiinnostaa niin voimme tehdä retken tykkypuiden llomaan.


Saanatunturi.

Kesäloma/Syysloma: Kiilopää, Riisitunturi, Ruunaan, Koli, Jeris

Yhdistys toteuttaa kesällä ja syksyllä retkeilyä Suomen eri kohteissa. Perheiden toiveita kuunnellen voidaan järjestää lyhyitä tai pidempiä patikointeja maastossa.


Mökkilomat

Mehtolan mökki kesällä.

Mehtola

www.jalkasenlomamokit.com

Mehtola on täysin varusteltu huvila ympärivuotiseen käyttöön. Erittäin rauhallinen sijainti Etel-Konnevesijärven rannalla luonnonsuojelualueen keskellä. Aurinkoinen ranta, josta suurin osa on matalaa hiekkapohjaista kahluurantaa. Huvilan edessä järven puolella on iso terassi, kota ja laituri, rannassa on soutuvene, joka lomalaisten vapaassa käytössä.


Kaakanan mökki talviauringossa.

Kaakana

www.jalkasenlomamokit.com

Keväällä on perhelomia Kaakanan huvilassa. Kaakana sijaitsee Äkäslompolon kylässä Tunturinlaita nimisellä aluulla erittäin hyvällä sijainnilla, valaistut ladut lähtee takapihalta, laskettelurinteeseen ja kauppaan on kävelymatka. Vuodepaikkoja yhteensä 6+2, alakerrassa on kaksi makuuhuonetta ja yläkerrassa yksi makuuhuone ja yläaulassa pari vuodetta sekä lasten leikkitila. Huvilassa on runsaasti oleskelutilaa, iso keittiö ja tilava sauna, pesukone, kuivauskaappi ja astianpesukone. Ulkorakennuksessa on lämmin tila suksien huoltamiseen.


Villa Hauki, mökin piha-aluetta

Villa hauki

info (at) nestorinranta.fi

Syyslomalla yhdelle perheellä on mahdollista nauttia Puumalan maisemista ja luonnon rauhasta Villa Hauessa. Mökistä avautuvat upeat näkymät luontoon ja ilta aurinkoon. Mökki on täysin varusteltu ja mahdollistaa aktiivisen luontolomailun.

Villa hauki sisäkuva


Tukholman vanhakaupunki.

Päivä Tukholmassa -risteily

Yhdistyksemme vanhin loma on tuottanut iloa lapsiperheille jo vuodesta 1983. Vuodesta toiseen laivamatka ja Tukholman monipuolisuus tarjoaa iloa aina uusille perheille. Lähdemme matkaan Helsingistä iltalaivalla Tukholmaan. Laiva odottaa satamassa, ja me vietämme päivän vihreässä Ruotsin pääkaupungissa. Usein suuntaamme Skanssenille, mutta Tukholma-päivä toteutetaan perheitä kuunnellen, iltapäivällä palaamme takaisin laivaan. Laivalla on lapsille aina mukavaa ohjelmaa ja vanhemmatkin viihtyvät. Tämä loma on tauolla keväästä 2020–.


Tapahtumat

Sokeain lasten tuki ry järjestää yksin ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa tapahtumia. Soveltava liikunta ja eri harrastuksiin tutustuminen on tapahtumapäivissä mahdollista. Tapahtumapäivä mahdollistaa myös vertaistuen. Tapahtumiin olette tervetulleita useamman kerran, vaikka olisitte jo osallistuneet lomalle. Tapahtumiin pääsee mukaan aina isompi joukko.